Notarisarchieven van Loon op Zand en Hooge en Lage Zwaluwe

Update Vele Handen: Loon op Zand en Hooge en Lage Zwaluwe ingevoerd

Het crowdsourcingsproject Notaris van toen zoekt transcribent van nu gaat in een gestaag tempo verder. De afgelopen twee weken zijn de repertoria van de notarissen van Loon op Zand en Hooge en Lage Zwaluwe helemaal door de deelnemers getranscribeerd.

De notarisarchieven van Loon op Zand zijn het derde in omvang dat Regionaal Archief Tilburg in zijn depots heeft staan. Digitaal betrof het 1692 scans die een transcriptie nodig hadden. Hooge en Lage Zwaluwe is een stuk kleiner, 749 scans, maar is nu ook helemaal ingevoerd.

In totaal zijn 11 van de 15 notarisarchieven door onze deelnemers in Vele Handen ingevoerd. Het gaat daarbij om ruim 11.000 scans die op hun schermen hebben gestaan.

Nu resten nog de notarisarchieven van Tilburg, Oosterhout, Raamsdonk en Chaam. Dat is nog steeds een respectabel aantal van iets meer dan 4400 scans.

Dit najaar komen de eerste transcripties op deze website te staan en kunnen de onderzoekers er zich te goed aan doen. Een schat aan gegevens komt dan beschikbaar.

Regionaal Archief Tilburg.

Jw.koten@hccnet.nl