Overzicht van vernieuwde genealogische software in de VS in 2018

Family History

Een nieuw soort stamboomprogramma met een ontwerp met sterke punten in de gebruikersinterface, gebruik van GEDCOM, afbeeldingen en beeldverwerking. Bekijk hun pagina Design Goals & Philosophy om hun ideeën te bekijken. Het heeft een gebruikersgroep.

Home

 Family Tree Maker

Dit programma Family Tree Maker is overgenomen door Software MacKiev en zij zullen de ontwikkeling van het programma ondersteunen en voortzetten. Ze hebben hun eerste nieuwe versie van het programma beschikbaar gesteld in maart 2016. Gebruik dit bericht om alleen

http://www.familytreemaker.com/

Reunion

Reunion is een van de gemakkelijkst te gebruiken programma’s met uitstekende kaartmogelijkheden en vele functies. Alleen beschikbaar voor de Macintosh.

http://www.leisterpro.com/

RootsMagic, Inc. (Bruce Buzbee)

Een programma van de ontwikkelaar van de zeer populaire en populaire Family Origins. Dit programma is nog beter. Compleet en gemakkelijk te gebruiken met uitgebreide rapporten. Er is een gratis versie genaamd RootsMagic Essentials. Er is een gratis app voor iOS. Het heeft een aantal actieve gebruikersgroepen. Ze hebben ook een blog. Gratis

http://www.rootsmagic.com/

The Master Genealogist (TMG)

Een uitgebreid programma met veel functies waaronder een krachtige rapportschrijver en uitstekende bronvermelding. In december 2014 werd TMG stopgezet.

Niet-ondersteund

http://www.whollygenes.com/

149 beoordelingen, laatst 7 uur geleden

Family Book Creator

Een plug-in voor Family Tree Maker voor Windows waarmee u een persoonlijk boek kunt maken op basis van uw gegevens in uw Family Tree Maker-database. Verschillende boekformaten zijn beschikbaar, zoals DOCX, DOC, RTF, PDF, EPUB, JPEG en PNG. Vereist FTM 2012 of later.

http://www.familybookcreator.com/

Ahnenblatt

Een eenvoudig te gebruiken genealogie software voor Windows. Het is beschikbaar in verschillende talen (Engels, Duits, Frans, Spaans en meer). De belangrijkste website is in het Duits en een portal in het Duits. Kan worden uitgevoerd als een draagbare toepassing op een USB-stick.

Gratis

http://www.ahnenblatt.com/

Ancestral Quest

Dit is het programma waarop de Windows-versie PAF was gebaseerd. Dit programma is zich blijven ontwikkelen en is een zeer veel gebruikt programma. PAF-gebruikers die hun huidige database willen behouden maar een ondersteund programma willen gebruiken, willen dit misschien uitproberen. Er is ook een gratis versie beschikbaar, genaamd Ancestral Quest Basics. Ze hebben ook een blog.

Gratis

http://www.ancquest.com/

Family Tree Maker – Tot versie 16

Het allerbeste genealogisch programma aller tijden. Produceert een breed scala aan rapporten en grafieken. Dit bericht is voor Family Tree Maker zoals het bestond tot versie 16 die tot 2008 werd verkocht. Het werd toen volledig herschreven. Omdat de versies zo verschillend zijn, gebruikt u dit bericht voor de oudere versies en gebruikt u de FTM 2008-2014 – door Ancestry om de herschreven versies te bekijken. Als u de nieuwste release (maart 2016 of later) wilt bekijken, gebruikt u de Family Tree Maker-pagina voor Software MacKiev.

Niet-ondersteund De Worldwide Family Tree Wiki is een site met als missie het kweken van een nauwkeurige enkele stamboom en is gratis voor iedereen beschikbaar. De gemeenschap verbetert de boom en bijna alles wordt gedaan door vrijwilligers.

Gratis

http://www.wikitree.com

Family Tree Maker voor Mac – door Ancestry

Dit is de Mac-versie van Family Tree Maker 2008 tot 2014 door Ancestry.com. Het bevat een op Windows gebaseerde conversietool waarmee u bestanden van Family Tree Maker 2008 of nieuwer kunt importeren. In 2016 heeft MacKiev het beheer van dit programma overgenomen. Ga naar de MacKiev-pagina om de versie van MacKiev te bekijken. Gebruik deze pagina om de Ancestry-versie van het programma te bekijken.

Niet-ondersteund

http: //web.archive.org/web/20141220060856/http: //www.ancestry.com/cs/a …

Oxy-Gen

Een programma om GEDCOM-bestanden te converteren naar HTML, CSV (voor invoer in Access of Excel), PHP (voor MySQL) en XML om op internet te zetten. Ook beschikbaar in een Franse versie.

Gratis

http://www.oxy-gen-soft.net/index_en.php

WikiTree

De Worldwide Family Tree Wiki is een site met als missie het kweken van een nauwkeurige enkele stamboom en is gratis voor iedereen beschikbaar. De gemeenschap verbetert de boom en bijna alles wordt gedaan door vrijwilligers.

Gratis • Online

http://www.wikitree.com

Gramps

Dit is waar je de Unix (Linux en FreeBSD) versies van Gramps bekijkt. Ga naar de Gramps voor Windows-pagina om de Windows-versie te bekijken, of naar de Gramps voor de Mac-pagina om de Mac-versie te bekijken. Gramps is een Open Source-project geschreven in Python en is gratis. Dit is waar je naartoe gaat om te helpen met de ontwikkeling van Gramps. Het Gramps-project

door Don Allingham

Dit is waar je de Unix (Linux en FreeBSD) versies van Gramps bekijkt. Ga naar de Gramps voor Windows-pagina om de Windows-versie te bekijken, of naar de Gramps voor de Mac-pagina om de Mac-versie te bekijken. Gramps is een Open Source-project geschreven in Python en is gratis. Dit is waar je naartoe gaat om te helpen met de ontwikkeling van Gramps. Het Gramps-project heeft een blog en een Reddit. Zie ook Gramps Portable.

Gratis • Unix besturingssysteem

http://www.gramps-project.org/

Legacy Family Tree

Een uitgebreid Windows-programma met veel functies, mooi beschreven op hun website. Het heeft een standaardversie die gratis is, en is een van de betere gratis genealogieprogramma’s die beschikbaar zijn. In augustus 2017 werd Legacy overgenomen door MyHeritage.

Gratis

http://www.legacyfamilytree.com/

Famberry

Een sociaal netwerk voor privé-gezinnen waarmee u en uw gezin uw familiestamboom samen kunnen maken en bouwen, foto’s en berichten kunnen posten en speciale prestaties kunnen vastleggen.

Gratis- online

http://www.famberry.com/

Evidentia

Een brongerichte genealogietool die uw huidige genealogiesoftware verbetert door u te laten focussen op bronnen. Hiermee kunt u bronnen, catalogusclaims en bewijsmateriaal analyseren, allemaal ter ondersteuning van de Genealogical Proof Standard (GPS).

Organize, Analyze, Share

Behold Genealogy (Louis Kessler)

Een programma dat op output is gebaseerd in plaats van op invoer. Het bevat een “Alles Rapport” dat al uw gegevens weergeeft en u toestaat om families te reorganiseren zoals u dat wilt. Behold heeft een blog: Behold Blog.

http://www.beholdgenealogy.com/

TribalPages

Een gratis online genealogische dienst die zich toelegt op het moeiteloos en snel maken van uw stamboom-website. Erg leuk uitziend met veel functies plus een forum.

Online

http://www.tribalpages.com/

Genius Family Tree

Een eenvoudig te gebruiken Windows-programma met een grafisch visueel display en eenvoudige bediening. In 2007 is de auteur met pensioen gegaan en verkoopt hij niet langer de software.

Niet-ondersteund

http: //web.archive.org/web/20070304053928/http: //www.gensol.com.au/ind …

ScionPC

Een genealogisch managementsysteem met een moderne, eenvoudig te gebruiken interface.

Gratis

http://homepages.paradise.net.nz/scion

jw.koten@hccnet.nl