Reunion 12

Leister heeft op 20 aug 2018 een nieuwe rebuild uitgebracht van Reunion 12 (build 180820). De NL taalmodule (build 180820) staat voor u ( na inloggen ) klaar in www.cq-webshop.com. Dit programma was aanvankelijk alleen voor de Mac.computor bedoeld maar heeft nu ook een Windows versie. De kosten van dit programma, met daarnaast nog die voor een Nl-module zijn niet mis (Euro 140). Het is een professioneel programma, met zeer veel mogelijkheden. Het programma werd vroeger door de NGV gesteund.

Zie: http://www.leisterpro.com/doc/v12/upgrade.php en https://www.cq-webshop.com/product-categorie/reunion-genealogie-software/

 

  1. Nieuwe functie voor duplicaatcontrole. Bij het toevoegen van een persoon verschijnt een nieuw venster met mogelijke duplicaten voor de persoon die u toevoegt. Je kunt het zo gevoelig maken als je wilt. Potentiële duplicaten kunnen worden beoordeeld, om te helpen beslissen of een bestaande persoon moet worden gekoppeld of doorgaan met het toevoegen van een nieuwe persoon. U hoeft achteraf geen duplicaten te zoeken.
  2. Sorteer evenementen voor iedereen, gemarkeerde personen of het huidige koppel. Met een “gebeurtenissjabloon” kunt u de beste volgorde bepalen voor gebeurtenissen zonder datums. Bijvoorbeeld, altijd begraven blijven na de dood, zelfs als de begrafenisdatum onbekend is.
  3. De nieuwe citatenlijst is een krachtige en flexibele tool voor het beoordelen, zoeken en beheren van citaten en citatiegegevens. Het is gemakkelijk om een ​​lijst met citaten te bekijken voor elke persoon, familie of groep mensen. Citaten kunnen op verschillende manieren worden gesorteerd en citatiegegevens kunnen op één plaats worden bewerkt voor een betere consistentie. Deze nieuwe functie toont het exacte gebruik van elk citaat; niet alleen de persoon, maar ook het veld, bronnummer, sjabloon en citatiedetail voor elke citaatrecord.
  4. Sterk verbeterde waaierkaarten. Ik noem o.a. een volledige cirkelvormige uidraai (en elke verspreidingsgraad van 150 ° tot 360 °). Dan het vermogen om lege cellen uit te sluiten; kleurregelaars voor individuele cellen, of per generatie, geslacht, tak of directe lijn; het afstemmen van de ruimte tussen generaties, aangrenzende cellen en tekstregels. Bovendien nog controle van schaduwen en afgeronde hoeken voor cellen; en nog veel meer.
  5. Met de nieuwe kleurmarkeringsfunctie kunt u kleuren gebruiken om mensen in uw gezinsbestand te taggen. Kleurtags bieden visuele aanwijzingen om verschillende groepen mensen met bepaalde kenmerken te onderscheiden. Mensen die in de afgelopen 30 dagen zijn gewijzigd, kunnen bijvoorbeeld een groen label krijgen, de afstammelingen van elke voorouder kunnen een oranje tag krijgen, de voorouders van een persoon kunnen een cyaankleur krijgen, mensen die zijn gemarkeerd als ‘onzeker’ kunnen een magenta-tag hebben , mensen met meerdere ouders kunnen een gele tag hebben, Y-DNA en mtDNA kunnen verschillende kleurentags toegewezen krijgen, etc.
  6. We hebben de mogelijkheid geopend om naar citaten en citatiegegevens te zoeken aanzienlijk verbeterd. Er zijn 3 nieuwe, krachtige zoekacties in het paneel Zoeken: aantal citaten, geciteerd bronnummer en citatiedetail. Deze reageren op verzoeken uit de wenslijst. Ik noem o.a. zoeken naar tekst in het citaatdetailveld, zoeken naar mensen met een bepaald veld zonder verwijzingen, citeren een bepaalde bron of hebben een bepaald aantal citaties; zoeken naar mensen met algemene bronvermeldingen, enz. De mogelijkheden zijn enorm.
  7. Reunion’s Find-functie kan je precies laten zien waar overeenkomsten voorkomen – niet alleen de persoon die een match heeft, maar het precieze veld waar de match plaatsvindt. Dit gebeurt met een nieuwe menuknop voor overeenkomsten die in de resultatenlijst wordt weergegeven.
  8. Het bronvenster toont nu alle elementen samen en is in één oogopslag zichtbaar (bronvelden, vrije tekst, multimedia en het voorbeeld). Geen tabbladen meer gebruiken om verschillende elementen te bekijken of te bewerken. Alle vier delen kunnen worden onthuld of verborgen en ze kunnen allemaal worden aangepast.
  9. De weboutput van Reunion is nu voorzien van “responsive design”. Dit houdt in dat webpagina’s die door Reunion zijn gemaakt, geoptimaliseerd lijken te zijn voor elk apparaat (desktop, telefoon, tablet) waarin deze worden bekeken..
  10. Groot aantal nieuwe boekfuncties gebaseerd op het zandloper model.

Reacties naar: jw.koten@hccnet.nl