Reunion versie 12 is nu beschikbaar voor de Macintosh

Reunion 12 is onlamngs vrijgegeven. Volgens de website http://www.leisterpro.com/doc/v12/newfeatures/newfeatures.php omvat deze versie de volgende nieuwe functies:
 
• Duplicaat controle. Bij het toevoegen van een persoon verschijnt een nieuw venster met mogelijke duplicaten voor de persoon die u wil toevoegen.

 • Sorteer de evenementen van de gehele database, of uitsluitend gemarkeerde personen of het huidige paar. Met een “gebeurtenissjabloon” kunt u de beste volgorde bepalen voor gebeurtenissen zonder datums, zoals altijd begraven zelfs als de begrafenisdatum onbekend is.
  • De nieuwe citatenlijst is een krachtige en flexibele tool voor het beoordelen, zoeken en beheren van citaten en citatiegegevens. Deze nieuwe functie toont het exacte gebruik van elk citaat; niet alleen de persoon, maar ook het veld, bronnummer, sjabloon en citatiedetail voor elke citaatrecord.
  • Sterk verbeterde waaiergrafieken, waaronder: volledig cirkelvormige; het vermogen om lege cellen uit te sluiten; kleurregelaars voor individuele cellen, of per generatie, geslacht, tak of directe lijn; het afstemmen van de ruimte tussen generaties, aangrenzende cellen en tekstregels enz..
  • Met de nieuwe functie voor kleurtags kunt u kleuren gebruiken om mensen in uw gezinsbestand te taggen., Zo kan aan Y-DNA en mtDNA een verschillende kleurentag toegewezen worden, etc.
  • De mogelijkheid om naar citaten en citatiegegevens te zoeken is aanzienlijk verbeterd. Er zijn 3 nieuwe, krachtige zoekacties Zoeken: aantal citaten, geciteerd bronnummer en citatiedetail. Deze reageren op verzoeken uit de wenslijst, zoals: zoeken naar tekst in het citaatdetailveld, zoeken naar mensen met een bepaald veld zonder verwijzingen, citeren een bepaalde bron; zoeken naar mensen met algemene bronvermeldingen, enz.
 • Reunion’s Find-functie kan aangeven waar overeenkomsten voorkomen – niet alleen de persoon die een match heeft, maar ook het precieze veld waar de match plaatsvindt. Dit gebeurt met een nieuwe menuknop
 • Het bronvenster toont nu alle elementen samen en is dus zichtbaar in één oogopslag (bronvelden, vrije tekst, multimedia en het voorbeeld). Geen tabbladen meer gebruiken om verschillende elementen te bekijken of te bewerken. •

De web-exit van Reunion is nu voorzien van “responsive design”, dat betekent dat webpagina’s  door Reunion zijn geoptimaliseerd

Zie new features of bekijk de video