Schepenprotocollen en Vierdaagse-registers als open data

Het Regionaal Archief Nijmegen heeft de inschrijvingsregisters van de Vierdaagse en de Schepenprotocollen beschikbaar gesteld als open data. Op de eigen website waren deze bronnen al eerder te vinden en te downloaden. 

In de schepenprotocollen-dataset zitten bijna 35.000 records van akten met daar in dan 200.000 persoonsvermeldingen. De akten beslaan de periode 1511-1810; zij behandelen transporten (overdrachten), pandveiligheden (hypotheken), recognitiën (erkenningen van eigendom, schuld, borgstelling of volmacht), testamenten en huwelijksvoorwaarden. 

De  inschrijvingsregisters van de Vierdaagse omvatten meer dan 3.500 records en scans, met meer dan 45.000 persoonsvermeldingen. Het betreft de periode 1921-1939 en bevat de volgende gegevens: wie deed er mee en wanneer, bij welk regiment of welke vereniging liep hij/zij mee, en haalde deze persoon wel de eindstreep?

Nu deze bronnen ook als open data worden aangeboden, zijn de gegevens ook te vinden via  WieWasWie en Open Archieven. Zo zijn ze voor een groter publiek bereikbaar.

bron: regionaal archief Nijmegen

Jw.koten@hccnet.nl