ScionPC: Een genealogisch managementsysteem dat eenvoudig te gebruiken, volledig uitgerust, draagbaar en kosteloos is.

 

 

Website ScionPC : http://homepages.paradise.net.nz/scionpc/

Als u geïnteresseerd bent in een eenvoudig te gebruiken genealogisch programma, naast Uw Nederlandse genealogische software dan kunt U ScionPC overwegen. Het is makkelijk te gebruiken, draagbaar, minder genderbeperkingen, een uitzonderlijk datumnotatie, creëert een complete website voor uploaden, en globale samenvoegfunctie. ScionPC heeft een uitzonderlijke ondersteuning voor datumindelingen, bijvoorbeeld Circa, Before, After, Estimated en Date Range modifiers evenals Georgische, Juliaanse, Hebreeuwse, Frans Revolutionaire, Islamitische, Perzische, Indische, Nationale, Koptische, gebruiker gedefinieerde en onbekende Kalenders. De pop-upkalender is leuk om te gebruiken bij het invoeren van datums.

Het programma maakt een complete website voor uploaden en ondersteunt CSS. Lijsten bevatten repository, notitie en media.

De globale samenvoegfunctie is ontworpen voor alle identieke bronnen, repositories en notities.

Het programma ondersteunt database-indeling is XML-compatibel maar ondersteunt alleen de ASCII-tekenset.

Aan de andere kant staat het slechts één bronvermelding per gebeurtenis en slechts één bronindeling toe. Nadelen zijn verder: slechts één citaat per gebeurtenis, één bronformaat; geen privé-notities, geen boekafdrukfunctie, geen geschiedenislijst en geen waaierkaarten. Ook is er geen Nederlandse module.

 

Reacties naar: jw.koten@hccnet.nl