SVB kindernamen 2017, Noah en Emma meest populair

De Sociale Verzekeringsbank presenteert vandaag (12 jan. 2018) de lijst van de meest populaire kindernamen van het afgelopen jaar. In 2017 was de meest populaire jongensnaam Noah. Voor meisjes was dat Emma. Deze namen werden respectievelijk 635 keer en 755 keer gegeven.

Grote en kleine verschillen
Emma staat met haar 755 keer duidelijk op nummer 1. Op de tweede plek volgt Tess. Die naam is 734 keer gegeven in 2017. Bij de jongens zit er maar een klein verschil tussen nummer 1 en nummer 2. Noah is 635 gegeven en Sem, die op de tweede plaats staat, is 631 keer gegeven. Een naam opzoeken kan hier.

Lees over de provinciale verschillen en meer op de website : https://pers.svb.nl/svb-kindernamen-2017/

SVB kindernamen en privacy

De Sociale Verzekeringsbank publiceert elk jaar een overzicht van de meest populaire kindernamen.

Omdat wij (de SVB) de kinderbijslag uitbetalen kunnen wij zien welke namen pasgeboren baby’s hebben gekregen. Ieder jaar wordt er door velen met smart gewacht op onze lijst. Om op te zoeken hoeveel een bepaalde naam is gegeven, maar ook om te zoeken naar de unieke en vaak bijzondere namen die jaarlijks worden gegeven.

25 keer of meer
Wij (de SVB) beschermen de gegevens van onze klanten. Daarom kiezen wij er voor om vanaf dit jaar alleen de namen te geven die 25 keer of vaker werden gegeven. Dit vinden wij belangrijk, en het is ook verplicht volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) en vanaf mei 2018 via de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

U kunt hier meer over lezen op : https://pers.svb.nl/svb-kindernamen-en-privacy/