Versie 12 van de Next Generation of Genealogy Sitebuilding (of “TNG”) is uitgebracht

 

Dit is groot nieuws voor een van de meest geavanceerde genealogische producten van vandaag: TNG. De eerste versie van TNG werd ontwikkeld door Darrin Lythgoe in 2001.  Na deze invoering heeft men bij iedere versie verbeteringen aangebracht. Het is een zeer flexibel programma, dat veel mogelijkheden kent, maar ervaring vereist. Het behoort tot de next-generation software. Onlangs verscheen de 12de upgrade. Dit programma is vooral populair bij genealogen die in  groepen werken bijvoorbeeld om de genealogie van een plaats vast te  leggen.

 

 

 

TNG is een genealogie programma dat op een webserver kan worden geïnstalleerd en dat door één persoon alleen of door honderden genealogen tegelijk kan worden gebruikt. Het is vooral handig voor familie onderzoek documenteren en voor genealogische samenlevingen en andere organisaties die betrokken zijn bij onderzoeksinspanningen met meerdere leden.

De upgrade voor The Next Generation of Genealogy Sitebuilding (of “TNG”) is nu beschikbaar via Next Generation Software. TNG 12 bevat veel verbeteringen en nieuwe functies, plus verbeteringen op het gebied van beveiliging en gebruikerstoegang. Bestaande gebruikers kunnen de upgrade met korting kopen door terug te keren naar hun vorige downloadpagina.

Deze versie bevat ook drie nieuwe sjabloonontwerpen plus extra functionaliteit voor verschillende andere ontwerpen, en een nieuwe taal wordt ondersteund (Chinees). Verschillende media-afhandelingsfuncties zijn verbeterd en er zijn twee privacygerelateerde tools geïntroduceerd. Er zijn ook belangrijke upgrades gemaakt voor de DNA-testfunctie en de Mod Manager, waarmee gebruikers eenvoudig add-ons kunnen installeren of verwijderen.

Verschillende van de externe bibliotheken die in TNG worden gebruikt (zoals jQuery en PHP Mailer) zijn ook geüpgraded en er zijn veel updates gemaakt om TNG compatibel te houden met de nieuwste versies van PHP en MySQL.

Een meer gedetailleerde samenvatting van de wijzigingen in versie 12 is te vinden op de blog van TNG op http://tngsitebuilding.com/blog/genealogywebsites/announcements/tng-12-feature-preview, en een volledige lijst is beschikbaar op http: // tngsitebuilding.com/recentchanges.php.

Voor degenen die al met TNG werken, moet upgraden naar de nieuwe versie vrij eenvoudig zijn en minder dan 15 minuten duren. Nuttige video’s zijn ook beschikbaar om gebruikers door het proces te leiden en nieuwe functies en andere processen te markeren, maar er bestaat ook een optie om iemand te betalen om de upgrade voor hen te installeren.

Met TNG kunt u eenvoudig uw genealogie op uw website op een dynamische manier plaatsen. Het gebruikt een database om uw informatie op te slaan, zodat de pagina’s worden gemaakt op het moment dat ze worden aangevraagd. Wanneer u een wijziging wilt aanbrengen, hoeft u alleen nog uw GEDCOM-bestand opnieuw te uploaden of de nieuwe feiten direct online in te voeren. Met TNG kun je ook foto’s en andere media koppelen aan de mensen in je stamboom. Je hebt volledige controle, dus je kunt je gegevens bijwerken of het uiterlijk en gevoel aanpassen wanneer je maar wilt.

 

DNA: Er zijn verschillende belangrijke verbeteringen aangebracht aan de vorige methode voor het volgen van DNA-testen.
–                              Mod Manager: aan dit hulpprogramma zijn vele verbeteringen toegevoegd waarmee gebruikers eenvoudig codewijzigingen en add-ons kunnen installeren of verwijderen.

  • Vertalingen: TNG is nu in het Chinees vertaald, evenals in 20 andere talen. Google Translate-hulpprogramma’s zijn ook toegevoegd aan de online Help-pagina’s en de installatiehandleiding, zodat gebruikers deze bronnen in hun eigen taal kunnen bekijken.
  • Nieuw ontwerp: drie nieuwe sjablonen zijn toegevoegd en er zijn verbeteringen aangebracht aan verschillende andere. De sjablooninstellingen zijn ook verplaatst naar een meer robuuste locatie binnen de database.
 • Media-verbeteringen: er zijn veel verbeteringen aangebracht in de manier waarop TNG omgaat met foto’s en andere media. Deze omvatten het importeren van media gekoppeld aan citaten, het maken van miniaturen van sommige PDF’s, het kunnen weergeven van miniaturen in een enkele horizontale rij, indien gewenst, en het tonen van bijschriften bovenop beeldvoorbeelden.
 • Bibliotheken geüpgraded: bibliotheken van derden voor jQuery, jQueryUI en PHP Mailer zijn bijgewerkt naar de nieuwste versies. De C3- en D3-diagrambibliotheken zijn ook toegevoegd.
 • Nieuwe visualisaties: een pagina voor de eerste namen (zoals de bestaande pagina met achterliggende adressen) biedt een andere manier om naar uw gegevens te kijken, en de nieuwe C3 / D3-diagrambibliotheken maken cirkeldiagram-afbeeldingen op die pagina’s en op de pagina Statistieken mogelijk.
 • Beveiliging: de reCaptcha-mod is geïntegreerd, waardoor eigenaars van een site van TNG een manier hebben om spam van bots te bestrijden. Een paar andere beveiligingsupdates zullen ongeoorloofde toegang in eerder kwetsbare gebieden voorkomen.
 • Gebruikerstoegang: geregistreerde sitegebruikers kunnen nu aan meerdere bomen worden toegewezen. Beheerders en editors zien nog steeds slechts één boom tegelijk, maar ze kunnen eenvoudig van de ene naar de andere boom overschakelen zonder meerdere keren in te loggen.
 • Nieuwe hulpmiddelen: een hulpprogramma ‘Vernieuwen leven’ markeert mensen als levend of overleden, afhankelijk van de ingevoerde datums of de tijd die is verstreken vanaf de geboorte, terwijl een hulpprogramma ‘Maak privé’ mensen als privé markeert als ze minder dan de geconfigureerde zijn overleden aantal jaren.
 • Compatibiliteit: proactieve wijzigingen zorgen ervoor dat TNG compatibel blijft met de nieuwste versies van PHP en MySQL.
 • Plus meer dan 50 andere verbeteringen!

TNG is commerciële software (eenmalige licentiekosten van $ 32,99 USD). Om TNG te kunnen gebruiken, moet uw website PHP (een programmeertaal) en MySQL (de database) ondersteunen. Bestaande gebruikers kunnen upgraden naar de nieuwste versie online vanaf $ 15,99.  Zie verder http://download.cnet.com/The-Next-Generation-of-Genealogy-Sitebuilding/3000-2130_4-49864.html

Bovenkant formulier

Onderkant formulier