Vrouw, 81, ontmoet de 103-jarige moeder na 60 jaar zoeken

Vrouw, 81, ontmoet de 103-jarige moeder na 60 jaar zoeken

RTE meldde: Een 81-jarige Ierse vrouw heeft gezegd dat ze nog steeds opgetogen is nadat ze haar vervreemde moeder voor het eerst had ontmoet na 60 jaar zoeken.

Eileen Macken groeide op in een weeshuis in Betanië en had haar biologische moeder nooit ontmoet. Vorig jaar, ze was 79 was toen ze begon te zoeken, nam Macken contact op met de Liveline van RTÉ en deed een oproep om haar moeder op te sporen. Eerder dit jaar zei Macken dat ze met de hulp van een genealoog haar moeder had kunnen vinden die 103 jaar oud was en in Schotland woonde. Toen ze er achter kwam dat haar moeder nog leefde, vertelde ze dat het voor haar heel veel zou betekenen: “gewoon om haar aan te raken”.

Vorige maand werd de wens van Macken vervuld toen ze met haar man George, samen met haar dochter en schoonzoon, naar Schotland reisde om haar moeder Elizabeth te ontmoeten. Ze zei dat haar eigen familie zich zorgen maakte over haar reis, maar ze besloot om “de koe bij de horens te vatten” en de reis te maken.

Mevrouw Macken zei dat ze naar het huis van haar moeder was gereisd en op de deur klopte om een man te ontmoeten die haar halfbroer bleek te zijn.
“Ik vertelde hem dat ik uit Ierland kwam en dat ik mijn moeder hier had gevonden en of we binnen mochten komen om haar te zien, en hij zei” zeker “.
Ze zei dat ze een “goed gesprek” had met haar moeder tijdens haar driedaagse verblijf in Schotland.

Macken vertelt: ‘Ze was de krant aan het lezen en toen ze me zag, zei ik dat we uit Ierland kwamen en ze zei:’ Ik ben in Ierland geboren ‘.
“Ze was verrukt en ze liet mijn hand niet los.”
De moeder van Macken viert dit weekend haar 104e verjaardag.
Mevrouw Macken zei dat ze zo blij was sinds ze thuiskwam van de reis naar Schotland dat ze sindsdien geen werk meer in huis heeft gedaan.

Jw.koten@hccnet.nl