Wat brengt 2019 voor genealogen

 

♦MyHeritage wacht af om te zien of DNA-extracties met envelop en stempel succesvol zijn, zodat ze kunnen worden toegevoegd aan hun database. Www.totheletterDNA.com is bezig met het extraheren (proberen) van en verwerken van DNA uit gelikte postzegels en enveloppen.

♦LivingDNA de Britse tegenhanger van Ancesstry,  werkt aan matching. Ze zijn nu aan bèta-testen bij een paar individuen, maar ze hebben ook net hun DNA-verwerkings chip verandert – dus hoe dat van invloed zal zijn op de ontwikkelingen en hoe snel ze een matching mogelijkheid  zullen hebben die gereed is om uit te rollen, is onbekend.

♦Ancestry bracht een etniciteitsupdate uit 2018, integreerde etniciteit nauwer met Genetic Communities, bood genetische eigenschappen aan en maakte dit jaar een paar kleine verbeteringen, samen met het toevoegen van één questieuse functie – het tonen van je matches op de locatie waar je woont, zoals opgenomen in je profiel. (23andMe heeft vervolgens dezelfde functie toegevoegd.) .onlangs heeft ancestry gezegd dat ze veelbelovende nieuwe gereedschappen beloven voor 2019, maar op de een of andere manier bestaat twijfel dat de chromosoombrowser die al jaren op de wenslijst van velen staat, zal uitkomen. In de tussentijd kunnen we onze DNA-resultaten downloaden en uploaden naar MyHeritage, Family Tree DNA en GedMatch voor segmentvergelijking, evenals de interne matching-tools van Ancestry gebruiken. DNA + -stamboomvergelijking, nog steeds hun sterkste kenmerk.

jw.koten@hccnet.nl