Wat is er nieuw bij MyHeritage?

Momenteel vind in Amsterdam het genealogische wereld congres geoganiseerd door MYHeritage plaats. We geven in samenvatting van de toespraak van CEO Japhet:”Wat is er nieuw bij MyHeritage?

• MyHeritage heeft nu 104 miljoen klanten over de hele wereld.

• MyHeritage heeft ook een project genaamd Tribal Quest, een pro-bonoproject om de familiegeschiedenis van stammen waarvan de cultuur met uitsterven wordt bedreigd te bewaren, inclusief die in enkele van de meer afgelegen gebieden van de wereld. Deze inspanning wordt uitgevoerd door vrijwilligers van MyHeritage-vrijwilligers. Het meest recente project was met de Achuar, een Amazone-gemeenschap van ongeveer 18.500 individuen langs beide zijden van de grens tussen Ecuador en Peru. Er werd een video getoond die het werk van MyHeritage-vrijwilligers liet zien die dorpsoudsten interviewden in een poging hun namen, hun levensverhalen en hun familiebanden vast te leggen, allemaal voor lange termijn behoud. Zie: : http://www.tribalquest.com.

Nieuwe dingen bij MyHeritage

• De MyHeritage DNA Health Test is onlangs geïntroduceerd en vertelt klanten over hun genetische eigenschappen, zoals de kans op borstkanker, diabetes type 2 en andere erfelijke medische problemen. Voor klanten in de VS omvat deze test momenteel toezicht door artsen, iets dat nu wordt uitgebreid naar andere landen. De MyHeritage DNA Health Test is beschikbaar in veel verschillende talen.

• Privacybescherming is een belangrijk probleem: MyHeritage belooft nooit de DNA-informatie van klanten te verkopen of aan iemand te geven – niet aan verzekeringsmaatschappijen, niet aan overheden, en niet aan iemand anders met één uitzondering: de informatie zal worden verstrekt aan medische professionals als, en alleen als de geteste klant in elk geval toestemming geeft.

• MyHeritage heeft nu een van ‘s werelds grootste DNA-databases