het leven zit

vol verhalen

Leden op cursus

Cursusmogelijkheden

Goed voorbereid van start

Als je begint met het doen van genealogisch onderzoek, dan is het handig om een cursus of een workshop te volgen, zodat je weet waar je op moet letten. Hoe beoordeel je of een bron betrouwbaar is of niet? Waar kun je bronnen vinden? Hoe noteer je data? Voorbeelden van cursussen voor beginners zijn: ‘Stamboomonderzoek voor beginners’ of ‘Oud Schrift voor beginners’.

Maar ook voor gevorderde genealogen kan het interessant zijn een cursus of een workshop te volgen. Vaak zijn dit dan cursussen met een specifiek thema waardoor je je kennis verdiept. Voorbeelden van specifieke workshops zijn bijvoorbeeld Heraldiek, Oud Schrift voor gevorderden of Joodse genealogie. Ook is het mogelijk je te verdiepen in het gebruik van bepaalde genealogische software zoals Gens Data Pro.

 

Landelijk én regionaal cursusaanbod

Voor zowel de beginner als de gevorderde genealoog biedt de NGV mogelijkheden. Op de home pagina vindt je de landelijke cursusagenda. Als je meer op zoek bent naar een cursus of workshop in je omgeving, klik je op ‘onze afdelingen’ en bekijk je het cursusaanbod voor je specifieke afdeling.

Ondanks het brede cursusaanbod kan het wellicht zijn dat je een onderwerp mist in de geboden workshops of cursussen. Via het prikbord kun je dan een specifieke vraag stellen. Ook is het voor leden na inloggen mogelijk contact te zoeken met een ander NGV-lid die zijn profiel op openbaar heeft staan via ‘leden zoeken leden‘. Mocht je toch niet verder komen, dan kun je ook een verzoek doen voor een bepaald thema als cursus door een e-mail te sturen aan de webredactie. Ook andersom kan het natuurlijk zo zijn dat je gespecialiseerd bent in een bepaald onderwerp en graag je kennis wil delen door een cursus te geven. Meld je dan ook aan bij de webredactie, door hen te e-mailen wat je specialisatie is en wat voor type cursus/workshop je zou willen geven.

"Sinds de cursus weet ik veel meer informatie te vinden"