Nederlandse Genealogische Vereniging

Amersfoort en omstreken

NGV Afdeling Amersfoort en omstreken

Het gebied van de afdeling omvat delen van de provincie Gelderland en Utrecht. De volgende 20 gemeenten, inclusief de daarbij behorende dorpen en buurtschappen, liggen hier binnen: Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Ede, Eemnes, Ermelo, Harderwijk, Leusden, Nijkerk, Putten, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Wageningen, Woudenberg en Zeist.

De vrijwilligers in de afdeling willen er, overeenkomstig de doelstelling van de vereniging, zijn voor genealogen die best wat hulp kunnen gebruiken. Voor ervaren genealogen, die hulp al lang niet meer nodig hebben, wil de afdeling mogelijkheden bieden voor kennisuitwisseling en publicatie van resultaten van genealogisch onderzoek.

De afdeling is op 18 december 1971 opgericht. Per jaar organiseren wij een achttal avonden met interessante lezingen en in september een computergenealogiemiddag.

We hebben een facebookpagina en een twitteradres.

Drie keer per jaar geven wij een blad uit met verhalen van leden, informatie over de lezingen, boekbesprekingen en verslagen van lezingen die zijn geweest.

Er zijn er diverse functiegerelateerde e-mailadressen vermeld bij “Afdelingsbestuur”  en “Afdelingsblad”.  

Hieronder vind je een toelichting op de afdelingsactiviteiten.

Contact:

Henk van de Streek
Secretaris afdeling Amersfoort en omstreken
E: secretaris-aft@ngv.nl
T: 033 – 879 5529
Orkaden 8
3825 ZA AMERSFOORT

Afdelingsbijeenkomsten worden doorgaans gehouden in Kerkelijk Centrum De Brug in Amersfoort.

Informatie en route
Schrijf op het prikbord!

Deze functie is alleen beschikbaar voor leden.