Nederlandse Genealogische Vereniging

Friesland

NGV Afdeling Friesland

Welkom bij de NGV afdeling Friesland.
Onze afdeling is op 26 april 1971 in Leeuwarden opgericht en organiseert sindsdien activiteiten op het gebied van familieonderzoek en regionale geschiedenis. Iedereen die in deze provincie woont of iets heeft met de geschiedenis van Friesland en haar bewoners kan boven het NGV lidmaatschap kiezen om lid te worden van onze afdeling.
Familieonderzoek begin je vaak thuis achter je computer. Toch is het leuk om contact te hebben met andere onderzoekers. Je kan van elkaar leren en ideeën opdoen van de ervaringen van anderen.

Onze afdeling organiseert acht maal per jaar, van september tot en met april, een bijeenkomst met lezing. Deze zijn steeds op zaterdagmiddag in Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) zodat je die ochtend een bezoek aan bijvoorbeeld Tresoar of het centrum van Leeuwarden kunt brengen.

Vier maal per jaar brengen wij een afdelingstijdschrift uit, waarvan een themanummer in januari. Hierin staan artikelen van leden over wat zij in de jaren van hun onderzoek hebben ontdekt over hun voorouders. Ook de afdelingsbijeenkomsten worden hierin aangekondigd, waar ook niet-leden van harte welkom zijn. Je kunt er andere onderzoekers ontmoeten, ze om advies vragen en ervaringen met ze uitwisselen.

Contact:
Schrijf op het prikbord!

Deze functie is alleen beschikbaar voor leden.