Nederlandse Genealogische Vereniging

Kwartier van Nijmegen

NGV Afdeling Kwartier van Nijmegen

 

Enquête #2, laatste kans

Via de nieuwsbrief van juni ontvang je voor de laatste keer de link naar de enquête. 

Leden die de nieuwsbrief niet ontvangen kunnen a) de enquête invullen op de afdelingsavond van juni, of b) ons een email sturen.

 

GEM magazine

Het bestuur van het Kwartier van Nijmegen heeft een overeenkomst gesloten met de uitgever van GEM (Genealogisch Erfgoed Magazine), tijdschrift over het leven en werken van onze voorouders.

Onderdeel van de overeenkomst is een scherpe aanbieding voor dit prachtig verzorgde tijdschrift:
Leden van het Kwartier van Nijmegen kunnen een abonnement afsluiten voor 7,50 euro per jaar (reguliere prijs 22,00 euro per jaar). Een digitaal abonnement kost zelfs maar 5,00 euro per jaar.

Meer informatie over het blad vind je op www.gemmagazine.nl . Een abonnement sluit je af via een mail naar Dick Kranen, onder vermelding van je NGV lidnummer. Opzeggen van het abonnement kan alleen per email vóór 1 december.

 

Nijmeegse schepenprotocollen online

De afgelopen 25 jaar hebben 30 vrijwilligers, veelal ingestroomd via het Kwartier van Nijmegen, bij het Regionaal Archief gegevens uit de schepenprotocollen in de computer ingevoerd en daarmee een unieke bron digitaal toegankelijk gemaakt. Je kan de database hier op naam doorzoeken (selecteer ‘Schepenprotocollen’), indien je het inventarisnummer aanklikt kan je vervolgens bladeren naar afbeeldingen van de akte.

 

Militairen uit het kwartier van Nijmegen in het leger van Napoleon

Benieuwd hoeveel militairen uit je woonplaats tussen 1797 en 1814 onder Napoleon hebben gediend?

Zoek hier via het scherm op geboorteplaats. Zo geeft ‘Nijmegen’ 716 treffers (met o.a. gegevens over de eenheid en de ouders), Huissen leverde 35 militairen, terwijl ‘Deest’ toch nog 5 zoekresultaten scoort. Lees ook de toelichting

 

Vraag genealogie software Mac

Een van onze leden is benieuwd naar gebruikerservaringen betreffende software voor de Mac. Jaap is een beginnend onderzoeker, dus alle help is welkom. Je kan hem direct een bericht sturen per email.

Contact:

email bestuur Kwartier van Nijmegen 

 

Afdelingsbijeenkomsten:

 

De reguliere afdelingsavonden vinden vanaf dit seizoen plaats in Wijkcentrum Dukenburg (zaal 0.09), Meijhorst 7039, 6537 EP Nijmegen (NS station Dukenburg, buslijn 331, halte Meijhorst sporthal).

 

De eerstvolgende afdelingsavond vindt plaats op dinsdag 12 juni aanvang 20u00.

 

Hein van der Bruggen verzorgt de lezing:

 

‘Hanzesteden Roermond en Nijmegen’

In 1230 werd Nijmegen vrije rijksstad en in 1402 Hanzestad. Nadat Roermond zich vanaf 1200 langzaam maar zeker had ontwikkeld had tot een centrum van nijverheid en handel, werd het in 1441 lid van de Hanze. De uiteindelijke erkenning van deze groei der steden was de opname in het Hanzeverband. Hein van der Bruggen gaat in deze lezing in op de geschiedenis van Roermond en Nijmegen als Hanzesteden.

 

Dit is de laatste lezing van het seizoen. De eerstvolgende afdelingsavond vindt plaats op dinsdag 11 september. 

 

 

Meer over DNA:

 

Na zijn lezing van mei j.l. stuurde Gerrit Woertman ons nog een aantal onderzoekstips:

————————————————————————————————————

 

Vul onderstaand formulier in en  ontvang gratis onze nieuwsbrief:
De eerstvolgende afdelingsavond vindt plaats op dinsdag 12 juni aanvang 20u00. 

 

 

Locatie: Wijkcentrum Dukenburg (zaal 0.09), Meijhorst 7039, 6537 EP Nijmegen (NS station Dukenburg, buslijn 331, halte Meijhorst sporthal).

 

 

Prikbord
Datum
Titel
Inzender
aantal reacties
29 januari 2018
test
Balm
0
Alle prikbordberichten

Schrijf op het prikbord!

Deze functie is alleen beschikbaar voor leden.

Bibliotheek en publicaties

De  bibliotheek  van onze afdeling is gehuisvest in het Regionaal Archief Nijmegen. De catalogus is doorzoekbaar (selecteer ‘Bibliotheek’ en filter de de zoekresultaten op ‘NGV, Kwartier van Nijmegen’).