Limburgse Kwartierstatenboeken

Kijk of uw familienaam erin staat

Op de drie Kwartierstatenboeken is een register op familienamen beschikbaar.


Derde Limburgs Kwartierstatenboek (2015)

Redactie: drs H.J.L.M. Boersma, A.P.J.H. van den Berg, A.J. Griens, A.S.M. Patelski, M.W. Suijkerbuijk, R.J.P.M. Vroomen

Derde Limburgs KwartierstatenboekDe geïllustreerde uitgave omvat maar liefst 448 bladzijden binnenwerk met 170 kwartierstaten van 65 inzenders en een zestal familiewapens.

Naast een inleiding, lijst van afkortingen en inhoudsopgave, bevat het boek uitvoerige aantekeningen, bron- en literatuur-verwijzingen. Een apart hoofdstuk is gewijd aan aanvullingen op het Eerste en Tweede Limburgs Kwartierstatenboek. Het geheel is voorzien van een lexicografisch register op familienamen van echtparen en personen. Het boek is uitgevoerd in A4 formaat op HV MC Silk 135 gr. papier, genaaid en gebonden met een harde band.

Afhalen

Het Derde Limburgs Kwartierstatenboek is tegen contante betaling van € 29,95 verkrijgbaar bij het Bureau LGOG, Brusselsestraat 10D, Maastricht; geopend van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur.

Bestellen

Maak € 39,95 per boek over op bankrekeningnummer (IBAN) NL28 INGB 0006532369 (BIC: INGBNL2A) van LGOG te Maastricht onder vermelding van “Kwartierstatenboek” en de postcode en het huisnummer van het adres waar het boek naar toe moet worden gestuurd.

Lees ook: De totstandkoming van het Derde Limburgs Kwartierstatenboek


Tweede Limburgs Kwartierstatenboek (2002)

Redactie: drs H.J.L.M. Boersma, ing. D.J.J.Lauwers, G.J. Dethmers

Tweede Limburgs KwartierstatenboekReeds in 1999 werd besloten een vervolg uit te brengen op ons succesvolle eerste Limburgs kwartierstatenboek. e.e.a onder redactie van Henk Boersma en René Lauwers met medewerking van Gerard Dethmers. Dit Tweede Limburgs Kwartierstatenboek is verschenen op 23 maart 2002 en bevat 69 kwartierstaten.

Het betreft drie soorten inzendingen :
 > Aanvullingen en verbeteringen op het eerste Limburgs Kwartierstatenboek (3 blz.);
 > Kwartierstaten van degenen die voor de eerste keer inzenden (hetgeen neerkomt op weergave van de eerste 63 kwartieren, waarbij het NGV-lid als probant optreedt) (26 stuks)
 > Een beschrijving van de hogere kwartieren van de kwartierstaten zoals gepubliceerd in het Eerste Limburgs Kwartierstatenboek (1998) (43 stuks)

Niet meer te bestellen: Het Tweede Limburgs Kwartierstatenboek is uitverkocht.


Limburgse Kwartierstatenboek (Jubileum-uitgave, 1998)

Redactie: A.J.W. van Loo, ing. D.J.J. Lauwers, R.J.P.M. Vroomen, drs H.J.L.M. Boersma, G.J. Dethmers

Eerste Limburgs KwartierstatenboekNaar aanleiding van het 25-jarig jubileum van de Limburgse NGV-afdelingen (‘Overkwartier van Gelre’ en ‘Zuid-Limburg’) is een jubileum-kwartierstatenboek uitgegeven.

Van 127 leden van beide afdelingen zijn kwartierstaten verzameld. Elke kwartierstaat bevat 32 kwartieren (plus de namen van de kwartierdragers tot en met 63) en is in een schema afgedrukt over twee A4-pagina’s. Bij een tiental is een familiewapen opgenomen. Het boek is uiteraard voorzien van een register op naam.

Niet meer te bestellen: Het ‘Jubileum Kwartierstatenboek 1998’ is uitverkocht. De kwartierstaten staan als pdf-bestanden op de Jubileum CD, die is uitgegeven ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de afdeling.