Privacy- & cookieverklaring

Deze verklaring is van kracht vanaf 25 mei 2018.
De Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) verzamelt en verwerkt persoonsgegevens van haar leden, abonnees, GensDataPro-gebruikers, NGV-medewerkers en bezoekers van onze website.

Deze verklaring bestaat uit twee delen. In het eerste deel informeren wij je over de gegevens die wij verwerken en waarom wij dat doen. We vertellen verder wat jouw rechten zijn en hoe je deze kunt uitoefenen. In het tweede deel van deze verklaring vind je informatie over de cookies die wij op onze website gebruiken.

I. PRIVACYVERKLARING (ALGEMEEN)

Welke informatie gebruikt de NGV?

Informatie die jij ons geeft
We verwerken gegevens die we van jou ontvangen. Bijvoorbeeld als NGV-lid, GensDataPro-gebruiker, abonnee van tijdschriften en nieuwsbrieven of NGV-medewerker (niet-lid). Dit betreft je volledige naam, geslacht, adres, e-mailadres, telefoonnummer, geboortedatum en bankrekeningnummer.
Deze informatie hebben wij onder andere nodig om je toegang tot ontdekjouwverhaal.nl te verschaffen, één of meer tijdschriften te sturen, bestellingen uit onze webwinkel te leveren, nieuwsbrieven te sturen.

Informatie die we automatisch verzamelen
Over bezoekers van onze website ontdekjouwverhaal.nl verzamelen we informatie over hun activiteiten, zoals klik- en surfgedrag en hun apparaat. Doel ervan is optimalisering van de website om nog beter te kunnen inspelen op de wensen van onze bezoekers.

  • Gebruiksinformatie. We houden interesseprofielen, kwalificaties en kenmerken van gebruikers bij, zodat we weten welke delen van onze website je interessant vindt. Dit stelt ons in staat om de website interessanter voor onze bezoekers te maken.
  • Loggegevens. We verzamelen automatisch bepaalde informatie die door jouw internetbrowser wordt verzonden wanneer je van onze website gebruikmaakt, zelfs als je geen gebruikersaccount hebt of niet bent ingelogd. Deze informatie omvat onder andere: details over de manier waarop je van onze website gebruik maakt (inclusief links voor toepassingen van derden), IP-adres, bezoektijden, hardware- en software-informatie en informatie over het apparaat dat je hebt gebruikt.
  • Transactie informatie. We houden transactie- en betalingsgegevens bij met betrekking tot de bestellingen die je in onze webwinkel doet. Dit kan uitgebreider zijn dan het beknopte overzicht dat je in jouw account kunt zien.
  • Cookies. We gebruiken ook cookies (kleine tekstbestanden die door jouw computer worden verzonden telkens wanneer je onze website bezoekt) of technieken die vergelijkbaar zijn met cookies. Deze techniek stelt ons onder andere in staat je te herkennen, jouw instellingen op te slaan en jouw toegang tot ontdekjouwverhaal.nl te versnellen. Meer informatie over hoe en waarom we cookies gebruiken vindt je hieronder in onze Cookieverklaring .

Deze gegevens zijn echter niet toegankelijk voor ongeautoriseerde gebruikers en worden zorgvuldig en vertrouwelijk behandeld.

Voor welke doelen gebruikt de NGV jouw informatie?

Levering van diensten
Wij gebruik jouw gegevens allereerst om aan onze verplichtingen richting jou op de best mogelijke manier te voldoen. Bijvoorbeeld voor:

  • Toegang tot en gebruik van onze website
  • Toesturen van één of meer tijdschriften of bladen
  • Ondersteuning voor GensDataPro aan te bieden
  • Je nieuwsbrieven, betalingsverzoeken, facturen en herinneringen te sturen
  • Onze interne administratie op orde te houden

Vertrouwde en beveiligde website
Het is in jouw en ons belang om een vertrouwde en veilige website aan te bieden en te onderhouden. We kunnen jouw gegevens ook verwerken en opslaan om te voldoen aan wettelijke verplichtingen. Om deze redenen verwerken wij persoonsgegevens voor het voorkomen, opsporen en tegengaan van fraude of anderszins onrechtmatig gebruik van onze website.

Wanneer verstrekt de NGV mijn gegevens aan derden?

Wij delen jouw gegevens alleen met anderen in de volgende gevallen:

  • Verwerkers. Als wij verwerkers inschakelen die voor ons diensten uitvoeren en in dat kader ook persoonsgegevens verwerken. Dit zijn derden die diensten voor ons uitvoeren en in dat kader ook persoonsgegevens verwerken. Verwerkers kunnen ons bijvoorbeeld betalings-, klant- of verkoopondersteunende diensten bieden, ons helpen bij het verzenden van e-mails, tijdschriften, bestellingen of het analyseren van feedback en ons helpen bij het beveiligen van ontdekjouwverhaal.nl.
    Alle verwerkers zijn door ons aan strikte geheimhouding gebonden en mogen de specifieke gegevens alleen gebruiken voor het leveren van diensten aan ons volgens onze instructies.
  • Toestemming. We kunnen jouw gegevens ook met anderen delen als we je hierover eerst duidelijk hebben geïnformeerd en jij vervolgens daarmee instemt.
  • Wettelijk verplichting. We delen jouw gegevens met anderen als de wet ons daartoe verplicht. Bijvoorbeeld in geval van geschillen, om te voldoen gerechtelijke bevelen en in samenwerking met overheidsinstanties.

Hoe kan ik mijn gegevens beheren?

Geregistreerde personen kunnen op ontdekjouwverhaal.nl via “Mijn gegevens” naar hun profielpagina gaan om de opgeslagen gegevens in te zien en aan te passen of een verzoek daartoe aan ons sturen. Anderen die geen toegang tot het besloten gedeelte van onze website hebben, kunnen ons een verzoek om inzage of wijziging per e-mail sturen naar privacy@ngv.nl. Houd er rekening mee dat wij aanvullende informatie van je kunnen vragen om jouw identiteit te bevestigen.
Ben je geen lid of licentiehouder van GensDataPro (meer) of heb je als abonnee jezelf afgemeld voor onze nieuwsbrieven, dan kan je ons vragen om jouw gegevens uit onze administratie te laten verwijderen via een e-mail naar privacy@ngv.nl.
Ben je geen lid en wil je weten of jouw gegevens in onze online genealogische bronnen op het besloten gedeelte van ontdekjouwverhaal.nl voorkomen? Stuur dan een verzoek naar privacy@ngv.nl.

Hoe lang bewaren wij jouw gegevens?

We bewaren jouw persoonsgegevens voor zo lang deze nodig zijn voor het doel waarvoor ze zijn verzameld of gebruikt worden, tenzij een langere bewaartermijn vereist of toegestaan is volgens de wet. Na de betreffende periode, zullen wij jouw informatie verwijderen of anonimiseren.

Wijzingen

De NGV kan haar privacybeleid aanpassen door een gewijzigde privacyverklaring op haar website te publiceren. De actuele versie van ons privacybeleid is terug te lezen in de privacyverklaring die op onze website is geplaatst. Belangrijke aanpassingen in ons privacybeleid zullen wij per e-mail vooraf communiceren.

Contact of klacht

Als je vragen hebt over deze verklaring, kan je altijd contact met ons opnemen via de volgende contactgegevens:
Nederlandse Genealogische Vereniging
Postbus 50, 3980 CB Bunnik
E-mail: privacy@ngv.nl
Van klachten over de manier waarop wij met jouw gegevens omgaan, kan je ons het beste op de hoogte stellen via een e-mail naar privacy@ngv.nl. Zo kunnen wij jouw klacht op de snelste manier behandelen. Ook kan je altijd je klacht bij de Autoriteit Persoonsgegevens melden (autoriteitpersoonsgegevens).

 

II. COOKIEVERKLARING

Deze website maakt gebruik van cookies. In deze cookieverklaring leggen we je uit wat cookies zijn en waarom de NGV deze gebruikt.

Informatie die wij via cookies over jou verzamelen, behandelen wij altijd vertrouwelijk en in overeenstemming met ons privacybeleid.

Wat is een cookie?

Een cookie is een kleine hoeveelheid data die in de browser van jouw computer of op jouw mobiele apparaat is geplaatst. Cookies gebruiken verschillende technieken om gegevens te plaatsen op of om gegevens te lezen van apparaten van gebruikers, zoals van jouw computer, laptop, tablet of smartphone, om je bijvoorbeeld te identificeren of jouw voorkeuren op te slaan.

Welke cookies gebruikt de NGV?

We gebruiken onze eigen cookies en die van derde partijen. Onze eigen cookies plaatsen en lezen wij zelf, waaronder tracking cookies om jouw surfgedrag op onze website bij te houden. Cookies van derden worden geplaatst en/of gelezen door derden.

Functionele Cookies. Functionele Cookies zijn noodzakelijk om het gebruik van onze website mogelijk te maken. Er is bijvoorbeeld een cookie die ervoor zorgt dat je ingelogd blijft en niet voortdurend opnieuw hoeft in te loggen. Deze cookies plaatsen wij zonder jouw toestemming wanneer je onze website gebruikt. We gebruiken functionele Cookies ook om:

  • te controleren welk type account je hebt
  • te detecteren of je bent ingelogd
  • het type apparaat op te slaan dat werd gebruikt om onze website te bezoeken

Analytische- en onderzoekscookies. Deze cookies leggen vast hoe bezoekers onze website gebruikmaken. De informatie uit deze cookies gebruiken we om onze website te analyseren en te bepalen hoe fouten op de website worden veroorzaakt. Sommigen van deze cookies worden zonder jouw toestemming geplaatst wanneer je ontdekjouwverhaal.nl bezoekt, bijvoorbeeld cookies die alleen geaggregeerde data verzamelen.
Analytische- en onderzoekscookies worden gebruikt voor het:

  • bijhouden van het aantal gebruikers op onze website
  • bijhouden van de tijd die je besteedt op onze website
  • volgen van de volgorde waarin je verschillende webpagina’s bekijkt
  • beslissen welke onderdelen van onze website moeten worden verbeterd

Hieronder vind je specifieke informatie over Google Analytics, een analytisch en onderzoekscookie datw ij op onze website gebruiken.

Commerciële en social media cookies. Wij gebruiken geen commerciële cookies of social media cookies.

Google Analytics

Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google. De door het cookie gegenereerde informatie over je gebruik van de website (met inbegrip van je IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten.

Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe je de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken.

Google zal je IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. Door gebruik te maken van deze website geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.

Hoe beheer ik cookies die door de NGV worden gebruikt?

In jouw browser kan je de cookies beheren die de NGV gebruikt. Let erop dat onze eigen cookies een belangrijke onderdeel uitmaken van de manier waarop wij onze diensten aan je leveren. Als je deze niet accepteert, kan dit van invloed zijn op de bereikbaarheid en functionaliteit van onze website.

Wijzingen

De NGV kan haar cookiebeleid aanpassen door een gewijzigde privacyverklaring op haar website te publiceren. De actuele versie van ons cookiebeleid is terug te lezen in de privacyverklaring die op onze website is geplaatst. We streven ernaar onze cookie-informatie up-to-date te houden, maar benadrukken dat dit slechts momentopname is.

Contact of klacht

Als je vragen hebt over deze verklaring, kan je altijd contact met ons opnemen via de volgende contactgegevens:
Nederlandse Genealogische Vereniging
Postbus 50, 3980 CB Bunnik
E-mail: privacy@ngv.nl